Klant worden

Gebruikersovereenkomst afsluiten

Maakt u gebruik van software welke op Doorbetalers is aangesloten? Sluit dan een overeenkomst met Doorbetalers!

Regel nu uw aansluiting!

Over het aansluiten bij Doorbetalers

Omdat de dienstverlening die wij leveren risicos met zich mee brengt, hebben wij een aantal procedures opgezet om nieuwe klanten te accepteren. Uiteraard willen we graag dat u klant wordt, maar zowel u als wij willen geen onnodige risicos lopen, of risicos die we niet kunnen dragen.

Ons onderzoek

Wij starten met een onderzoek. Dit onderzoek is bepalend voor de acceptatie en geeft input aan de risico analyse die wij uitvoeren. In het onderzoek worden de volgende zaken bekeken:

 • Het uitreksel van de Kamer van Koophandel
 • Wij willen eenmalig kopieen van de paspoorten van uw bestuurders ontvangen
 • Wij willen een recent rekening overzicht inzien. Het saldo mag u weglaten. U kunt ook een klein bedrag overmaken ter validatie.
 • In sommige gevallen willen wij graag een goedgekeurd jaarverslag ontvangen. Bij bedrijven dient het door een accountant te zijn goedgekeurd, bij verenigingen door de Algemene Leden vergadering
 • Wij onderzoeken of uw organisatie negatief bekend staat op het internet
 • Indien u zelf de incasso machtigingen wilt verzamelen, willen we uw machtigingsproces en de machtigingen graag inzien
 • Wanneer nodig, kunnen we nog aanvullende onderzoeken doen of vragen stellen
 • U geeft schriftelijk aan akkoord te gaan met met onze Algemene Voorwaarden en u machtigd ons om de transactie fees bij u af te schrijven (wij hebben hier een formulier voor)

Onze risico analyse

Op basis van de verzamelde gegevens, wordt uw organisatie ingedeeld in een risico categorie. Als u een gezond bedrijf heeft of een gezonde vereniging leidt, hoeft u nergens bang voor te zijn. U komt dan waarschijnlijk in de lichtste categorie terecht.

Afhankelijk van de risico categorie maken wij de keuze om wel of niet met u in zee te gaan. Als wij kiezen om met u in zee te gaan, bepaald de risico categorie een aantal zaken:

 • Het percentage van de incasso omzet van 2 maanden wat wij als Rolling Reserve vasthouden gedurende 2 maanden
 • De snelheid van Doorbetalen
 • De maximale hoogte en het maximaal aantal transacties per tijdsperiode

Aanpassingen in de risico categorie

Elk jaar opnieuw zullen wij een aantal controles uitvoeren. Die doen we op basis van het deels opnieuw uitvoeren van de acceptatie procedure, maar ook op basis van onze eigen ervaringen met u als klant. Ook de eventueel binnengekomen klachten (inclusief het oplossen ervan) worden meegenomen in deze heroverweging.

Soms zijn er situaties die sneller aandacht nodig hebben, zoals overschrijdingen van afgesproken limieten, of een grote hoeveelheid klachten in een korte tijd. Wij zullen in dit soort gevallen altijd met u in overleg treden om gezamenlijk tot een goede oplossing te komen.

Vind u deze pagina handig?

Als u in contact wilt treden, wilt u dan uw email adres achterlaten?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.