Voormelden

Waarom voormelden

Sinds de nieuwe Europese incasso in het leven geroepen is, zijn er ook afspraken gemaakt over het informeren van rekeninghouders over wanneer incasso’s plaatsvinden. Andere namen voor de voormelding zijn Prenotifications of notificaties. Het is belangrijk om deze voormelding toe te passen. Op deze manier worden rekeninghouders niet verrast en wordt het storneringsrisico voor u verkleind. Namelijk, als een rekeninghouder weet dat de incasso er aan komt, zal deze vaak zorgdragen dat er voldoende saldo op de rekening is.

Hoe kunt u een voormelding versturen

Afhankelijk van de verzamelde informatie bij de machtiging kunt u de voormelding per post of per e-mail naar de rekeninghouder toesturen. Uiteraard is het gebruik van e-mail veel goedkoper waarmee het dus aan te raden is om het e-mailadres bij de machtiging vast te leggen. Wanneer u diensten verleent waarvoor het in alle gevallen nodig is om per post correspondentie te hebben, raden wij u aan om in die correspondentie ook gelijk de voormelding te doen.

Wanneer voormelden

In de regel zult u twee weken voordat het bedrag bij de rekeninghouder wordt afgeschreven een voormelding sturen. Bij eenmalige incasso’s hoeft dat maar een keer te doen. Wanneer doorlopende incasso’s heeft is het verstandig om minimaal één keer per jaar een extra voormelding te sturen. Het is dus niet nodig om bij elke doorlopende incasso opnieuw een voormelding te sturen, maar verboden is het ook niet. Afhankelijk van de diensten die u biedt en de ervaringen die u opdoet met het storneringsgedrag van rekeninghouders zult u merken wat de beste strategie is voor het versturen van voormeldingen.

Wat kan Doorbetalers hierin betekenen

Wanneer u gebruik maakt van de Doorbetalers diensten, en Doorbetalers voor de bedragen gaat innen zal er geautomatiseerd elke keer een voormelding naar de rekeninghouder worden gestuurd, ook bij doorlopende incasso’s. Bij Doorbetalers is het dus altijd verplicht een e-mailadres in te leveren zodat wij deze voormelding netjes kunnen versturen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij de rekeninghouder ook aanbieden dat deze de incasso op een ander moment wordt uitgevoerd of dat deze op een andere wijze wordt betaald, bijvoorbeeld met het gebruik van iDeal.

Vind u deze pagina handig?

Als u in contact wilt treden, wilt u dan uw email adres achterlaten?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.