Handleiding Sepa Incasso Tool

Op deze paginas staat het gebruik van de Gratis Sepa Incasso Tool tot in detail uitgewerkt. Hier worden de principes achter de tool uitgelegd, en op de onderliggende paginas vind je per scherm alle ins en outs. Voordat je deze pagina leest, kijk eerst even naar het Stappenplan.

De algemene zaken

Deze tool is gratis.Wij hebben er alles aan gedaan om de tool betrouwbaar en goed werkend te maken. Mocht er zich toch een probleem voordoen, dan horen we dat graag. We kunnen de tool daarmee verbeteren. Echter kunnen we geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele geleden schade. Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van deze tool.

Deze tool genereert alleen PAIN 008.001.02 Sepa Incasso bestanden. Op het moment van dit schrijven is dit de meest recente versie.

Alle opties van de Gratis Sepa Incasso Tool kan je vinden als je rechtsboven op de knop ‘Sepa Incasso Tool’ klikt. Je moet dan wel ingelogd zijn. Als je niet ingelogd bent, verschijnt de melding dat je eerst moet inloggen.

Inloggen en Registreren

Voordat je kunt inloggen moet je natuurlijk eerst een account aanmaken. Je kunt dit doen rechtsboven op “Inloggen” te klikken. Je kunt daar ook de optie kiezen om een account te registreren. Dat wijst zichzelf. Na registratie ontvang je een email. Mocht dit meer dan 2 minuten duren, check dan je spam box.

Inleveren en het moment van incasseren

Wanneer je Sepa Incasso bestanden met deze tool laat genereren, is het erg belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de bank de Sepa Incasso bestanden altijd een hele week vooraf wil hebben, voor het moment dat de incassos moeten worden uitgevoerd. Wanneer je dus bestanden inlevert waarbij de plandatum minder dan een week vooruit ligt, wordt het bestand toch pas na een week geincasseerd.

Let ook op het feit of je wel het juiste incasso contract bij de bank hebt. Alleen als je een SEPA incasso contract hebt kan je deze bestanden inleveren.

De verschillende schermen

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden

Reacties zijn gesloten.