Onderhoud van Betalingen

Op deze pagina staat het gebruik van het onderhoud van Betalingen binnen de Gratis Sepa Incasso Tool tot in detail uitgewerkt. Voordat je deze pagina leest, kijk eerst even naar het Stappenplan.

De Betalingen gebruiken

Je kunt de betalingen pas gebruiken wanneer je een Batch hebt geselecteerd. Vanuit het overzicht van Batches kan je direct de lijst met betalingen openen en een betaling kiezen die je wilt aanpassen. Vanuit de lijst kan je ook in het menu de optie ‘Nieuwe betaling’ kiezen om een betaling toe te voegen, of je kunt in 1 keer een hoop betalingsreferenties en bedragen aanpassen.

Een nieuwe Betaling aanmaken

Klik in het menu op “Nieuwe Betaling” om een nieuwe Betaling aan te gaan maken. Je krijgt dan een scherm met veel velden er op;

  • Naam: De naam van de rekeninghouder
  • Machtigingsdatum: Het moment dat de rekeninghouder je de machtiging heeft afgegeven.
  • IBAN: Het IBAN nummer van de rekeninghouder
  • BIC: Het BIC van de bank van de rekeninghouder (niet verplicht. Als je dit veld leeg laat, wordt hij later automatisch ingevuld)
  • Kenmerk Machtiging: Dit is het referentienummer dat je hebt afgesproken met de rekeninghouder. Dit kenmerk moet uniek zijn (niet verplicht. Als je dit veld leeg laat, wordt hij later automatisch ingevuld)
  • Bedrag: Het bedrag dat je wilt innen
  • Betalingsreferentie: Hier kan je de text in de omschrijving op het rekeningafschrift van de rekeninghouder in zetten. (Als je de gratis versie van de tool gebruikt staat hier ook ‘via doorbetalers.nl’ in)
  • Opmerking: Hier kan je een waarde in zetten die je kunt gebruiken in de Betalingen Lijst
  • Email adres: Wanneer je dit hebt kan je hier het email adres van de rekeninghouder invullen. Hiermee kan je in een latere versie van deze tool een voormelding laten versturen.

Als je op “Opslaan” klikt, wordt de Betaling opgeslagen. Wanneer je klikt op “Opslaan en nieuw item aanmaken”, wordt de betaling (mits valide) opgeslagen, en kom je in een leeg scherm om direct een nieuwe betaling aan te maken.

Het wijzigen van Betalingen

Vanuit het overzicht van Batches kan je direct de lijst met betalingen openen en een betaling kiezen die je wilt aanpassen.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden

Reacties zijn gesloten.