Stappenplan Sepa Incasso Tool

Het gebruik van de SEPA Incasso Tool is erg eenvoudig. Gebruik dit stappenplan om er snel mee aan de slag te kunnen. Uitgebreide informatie vind je in de Handleiding. Je kunt gebruik maken van de Sepa Incasso Tool door rechtsboven op de knop ‘Sepa Incasso Tool’ te klikken (indien je al bent ingelogd).

1. SEPA Contract invullen

Als je incassos wilt laten uitvoeren via Doorbetalers, mag je deze stap overslaan. Als je SEPA incassos wilt laten uitvoeren door de bank, is het nodig om in het bezit te zijn van een SEPA Incasso contract. Wanneer je de Sepa Incasso tool opent, heb je de optie om ‘Nieuw Contract’ te selecteren. Vul daarin de gevraagde gegevens in

2. Een Incasso Batch aanmaken

Wanneer je een aantal incassos wilt laten uitvoeren door de bank, moet je deze in 1 bestand aanleveren. In dat bestand zit informatie over het Contract, maar ook over wanneer de incassos precies moeten worden uitgevoerd. Vul daarom de gevraagde informatie in via de menuoptie ‘Nieuwe Batch’. Dit kan door het kiezen van het Doorbetalers contract of pas nadat het eigen Contract er in is gezet.

Let op: De datum van de incasso moet 5 dagen vooruit liggen ten opzichte van het moment dat je het incasso bestand gaat inleveren bij de bank. Verder zijn de naam en referentie van de batch alleen voor eigen gebruik. De bank doet hier niets mee.

3. Betalingen toevoegen

Nu is het tijd voor het echte werk. Via de optie ‘Nieuwe betaling’ of ‘Importeren’ in het menu links, kan je nieuwe betalingen toevoegen.

Let op: De Incasso machtigingen die je aanmaakt kan je ook in later aan te maken Batches hergebruiken. Hierdoor hoef je de rekening informatie en het machtigingskenmerk maar 1 keer aan te maken.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden

Reacties zijn gesloten.