Onderhoud van Incasso Contracten

Op deze pagina staat het gebruik van het onderhoud van Incasso Contracten binnen de Gratis Sepa Incasso Tool tot in detail uitgewerkt. Voordat je deze pagina leest, kijk eerst even naar het Stappenplan.

Contracten aanmaken

Als je nog geen contracten hebt aangemaakt, is dat enige optie die je hebt. Als je in het menu klikt op “Nieuw Contract” kan je alle opties invullen.

De velden die je moet invullen

  • Naam van Contracthouder: Vul hier de exacte naam in zoals die op je SEPA Incasso contract genoemd staat.
  • Incassant ID: Dit ID kan je ook op je Incasso contract vinden
  • Contract Type: Banken bieden ‘Eenmalige Incasso’ en ‘Doorlopende Incasso’ contracten aan. De bank accepteerd alleen bestanden met het juiste Contract Type
  • IBAN: Dit is het bij het SEPA Incasso Contract horende IBAN Nummer
  • BIC: Dit is het bij het SEPA Incasso Contract horende BIC Nummer.┬á (niet verplicht. Als je dit veld leeg laat, wordt hij later automatisch ingevuld)

Let op: Wanneer je een fout maakt bij IBAN of BIC, geeft de tool dit pas weer nadat je op “Opslaan” hebt geklikt. De informatie is dan niet opgeslagen!

Het wijzigen van Contract informatie

Let op: Wanneer je het contract aanpast, zullen vanaf dat moment alle PAIN bestanden die je voor dat contract genereert, voorzien zijn van de nieuwe informatie.

Je kunt de Sepa Incasso contracten tonen door in het menu op “Toon Contracten” te klikken. Alle ingevoerde contracten worden dan zichtbaar. Middels de optie “Open Contract” kan je het contract vervolgens aanpassen.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden

Reacties zijn gesloten.